Vlora Çitaku

Violinë dhe zv. koncertmjeshtre

Data dhe vendi i lindjes: 28.11.1995 – Podujevë

Shkollimi:
Shkolla Fillore ‘’Dardania’’
Shkolla e Mesme e Muzikës ‘’Prenk Jakova’’
Universiteti i Prishtinës – Fakulteti i Arteve – Muzikë

Instrumenti: Violinë

Profesor: Sihana Badivuku


Si violiniste, pjesëmarrëse në Gara, Festivale, Koncerte e Orkestra të ndryshme brenda e jashtë vendit si: ArsKosova, KamerFest, DAMFestival, ChopinPianoFest, ESMA, ESTA, EMJFestival, Orkestra e Universitetit të Arteve si dhe tash e shumë vite më se aktive në Orkestrën e të Rinjëve të Kosovës / KYO, me të cilën ka pasur rastin të udhëtojë nëpër vende të ndryshme Evropiane si: Itali, Zvicër e Belgjikë!